Informatie Terug

e-mail van: Mica Zonneveld-Jovic

CV van Mica Zonneveld-Jovic

Zij is geboren in het voormalige Joegoslavië en woont sinds 1966 in Beverwijk en is meer dan 30 jaar met kunst bezig. Ze komt uit een artistieke familie van, kunstschilders, beeldhouwers en schrijvers.
Bij het Lucasgilde te Beverwijk heeft ze het schilderen eigen gemaakt onder begeleiding van diverse inspirerende kunstenaars.
Alle technieken van het beeldhouwen heeft ze van een Amsterdamse beeldhouwer geleerd. Daarna nam ze les aan de Kunstacademie te Haarlem. Het beeldhouwen en creëren van beelden met diverse materialen is haar passie . In haar eigen atelier is ze grensverleggend bezig met meerdere materialen tot in één kunstwerk te verwerken zoals: wol, keramiek en metalen en steen.
De dubbelzijdige keramische beelden hebben alle een symbolische betekenis. Hierin komen de fascinatie van krachtig sprekende handen en anatomie van het menselijk lichaam terug.
Inmiddels heeft ze diverse exposities achter haar naam staan, waaronder 2 keer in Parijs. Enkele van haar werken zijn permanent te zien in diverse openbare gebouwen, zoals in het gemeentehuis van Beverwijk.
Bekend is ook haar plaquette in de muur van wooncomplex “De Eenhoorn”  in Beverwijk .
Van 1 mei 2011 tot 1 april 2012  waren  10 van haar beelden te bezichtigen in een van de meest toonaangevende beeldentuinen van Nederland:  Artihove in Bergschenhoek  nabij Rotterdam.
Al jaren doet ze mee aan de Beverwijkse kunstroute, waarin zij haar atelier openstelt voor het publiek.
Vanaf 1996 t/m 2011 heeft ze les gegeven in boetseren en keramiek aan volwassenen.